Menu Chevron Search Zoom Share Share art My list My list items Add to list Added to list Close List Carousel Info Trash Coffee Tickets Edit Drag

Ann Veronica Janssens

Videoita

2006 - 2015

Videoita

Kiasmassa on esillä joukko Ann Veronica Janssensin videoita, jotka perustuva taltiointeihin auringonpimennyksistä. Auringonpimennys syntyy, kun Kuu osuu Auringon ja Maan väliin ja peittää Auringon näkyvistä.

Yksi filmeistä on väritetty editointivaiheessa. Väri haalistuu vähitellen videon edetessä. Tämä on taiteilijan kunnianosoitus belgialaiselle fyysikolle Joseph Plateaulle (1801–83), jonka kokeet liikkuvan kuvan parissa vaikuttivat elokuvan keksimiseen. Kerrotaan, että Plateau sokeutui, koska tuijotti aurinkoa liian kauan.

Janssens kiinnostui valosta ja sääilmiöistä jo lapsena, jolloin hän asui Kinshasassa Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Ann Veronica Janssens

Ann Veronica Janssens syntyi Ison-Britannian Folkestonessa 1956. Hän asuu ja työskentelee Brysselissä Belgiassa. Janssensin teoksia on esitelty näyttelyissä ja taidetapahtumissa kansainvälisesti 1980-luvulta lähtien.

Teoksen sijainti näyttelyssä

4. kerros

Teoksen sijainti näyttelyssä