Menu Chevron Search Zoom Share Share art My list My list items Add to list Added to list Close List Carousel Info Trash Coffee Tickets Edit Drag

Sasha Pirogova

MONO

2016

Kaksikanavainen videoinstallaatio
4K/HD, väri, stereoääni x 2
15:32 min
Kiasman kokoelmat

Videolla viisi harmaisiin pukeutunutta esiintyjää soittaa kehoaan mikrofoneilla. Kaksi näyttöä on aseteltu niin, että näyttelykävijä voi astua installaation keskelle ja seurata performanssia tapahtumien keskeltä elävän esityksen tapaan.

Sasha Pirogovan mukaan videoilla nähtävä performanssi on tutkimusprosessi, jossa esiintyjät kokeilevat ja tutkivat mikrofonien mahdollisuuksia soittimina ja esineinä. Aluksi ihmiset hallitsevat mikrofoneja, mutta esityksen edetessä tapahtumien rytmi kiihtyy, ja asetelma muuttuu: mikrofonit ottavat vallan ja vapauttavat esiintyjien äänet. Teoksen aiheita ovat valta, hallinta ja tien löytäminen vapauteen.

Sasha Pirogova

Syntynyt Venäjällä 1986. Asuu Moskovassa.

Venäläistaiteilija Sasha Pirogova tekee videoteoksia ja performansseja. Taiteilijalla on fysiikan alan koulutus, ja hän on opiskellut sekä nykytanssia että mediataidetta. Pirogova pyrkii teoksillaan synnyttämään tunteen, jonka hän välittää katsojille liikkeen ja äänen kautta, ja jolla hän haluaa vaikuttamaan katsojan tapaan havaita.

Taiteilija edusti Venäjää vuoden 2017 Venetsian biennaalissa, ja hänen teoksiaan on nähty monissa eurooppalaisissa näyttelyissä.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Teoksen sijainti näyttelyssä

4. kerros

Teoksen sijainti näyttelyssä
 
Selaa