Menu Chevron Search Zoom Share Share art My list My list items Add to list Added to list Close List Carousel Info Trash Coffee Tickets Edit Drag

Charles Sandison

Living Rooms

2000

Datainstallaatio

Hankintavuosi: 2001

Pimennetyn huoneen seinillä vaeltaa erilaisia sanoja kuten nainen, mies, ruoka, äiti, isä, lapsi, vanha ja kuollut. Sanat elävät vuorovaikutuksessa, ja esimerkiksi nais- ja mies-sanojen kohtaamisesta syntyy sana lapsi. Välillä tappava virus tai vanhuus tuhoaa osan sanoista ja kaikki alkaa alusta.

Teos hyödyntää tietokoneohjelmointia. Taiteilija Charles Sandison kiinnostui tietokoneista jo nuorena ja opetteli koodaamaan 12-vuotiaana. Hän kertoo työskentelystään: ”En yritä tehdä asioiden kopioita tai representaatioita, enkä tee esineitä. Yritän luoda jotakin, jolla on oma elämänsä.” Installaatioillaan Sandison haluaa luoda kokonaisvaltaisia ympäristöjä, joihin katsojan on mahdollista uppoutua.

Charles Sandison

Syntynyt 1969 Iso-Britanniassa. Asuu Tampereella.

Skotlantilaissyntyinen Charles Sandison on opiskellut Glasgow School of Art –taidekoulussa vuosina 1988–1993. Taiteilijan teoksia on monissa kansainvälisissä kokoelmissa, ja hän on ollut mukana useissa kansainvälisissä näyttelyissä. Kiasmassa nähtävä teos oli osa vuoden 2001 Venetsian biennaalin päänäyttelyä. Sandison sai Ars Fennica -palkinnon vuonna 2010.

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Teoksen sijainti näyttelyssä

3. kerros

Teoksen sijainti näyttelyssä