Menu Chevron Search Zoom Share Share art My list My list items Add to list Added to list Close List Carousel Info Trash Coffee Tickets Edit Drag

Lee Mingwei

Korjausprojekti

2009/2019

Interaktiivinen installaatio, sekatekniikka, pöydät, tuolit, langat, tekstiilit

Kiasman näyttelytilassa on pöytä, jonka ääressä näyttelykävijä voi tavata korjaajan. Korjaajalle voi viedä vaateen tai tekstiilin, joka kaipaa korjausta, ja hänen kanssaan voi keskustella samalla, kun hän paikkaa vaatteen.

Taiteilija Lee Mingwei korostaa, että tärkeintä projektissa on kohtaaminen. Tavoitteena ei ole täydellinen ompelusuoritusvaan korjauksesta ja yhdessä vietetystä hetkestä jää vaatteeseen jälki.

Lee Mingwei

Syntynyt Taiwanissa 1964. Asuu Asuu Pariisissa ja New Yorkissa.

Taiwanilais-amerikkalainen Lee Mingwei tunnetaan vuorovaikutukseen perustuvista teoksistaan. Niissä on usein kyse luottamuksesta, vieraanvaraisuudesta ja jakamisesta – lahjan antamisesta tai saamisesta. The Mending Project –teos oli osa Venetsian biennaalia 2017.

Taiteilija on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Yalen yliopiston veistotaiteen laitokselta vuonna 1997. Hänen teoksiaan löytyy laajasti amerikkalaisten taidemuseoiden kuten New Yorkin Museum of Modern Art ja The Metropolitan Museum of Art –museoiden kokoelmista.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Teoksen sijainti näyttelyssä

4. kerros

Teoksen sijainti näyttelyssä
 
Selaa