Menu Chevron Search Zoom Share Share art My list My list items Add to list Added to list Close List Carousel Info Trash Coffee Tickets Edit Drag

Flo Kasearu

Kaksi teosta

2015

Uprising
Video (4 min)

Uprising (The Aircraft)
Veistos

Flo Kasearun videoteos ja peltinen veistos muodostavat kokonaisuuden. Videolla nähdään, miten veistos on syntynyt. Kattojen yllä leijuva kamera kuvaa työmiehiä, jotka leikkaavat peltikatosta valtavia kolmioita ja taittelevat ne lennokkien muotoon.

Teosten nimi Uprising (Nousu) tarkoittaa sekä kohoamista että kansannousua. Kasearu kertoo teosten käsittelevän Viron turvallisuustilannetta, kuten ilmatilaloukkauksia sekä vaaleihin kohdistuvia vaikuttamisyrityksiä. Teokset viittaavat Venäjän ja länsimaiden kiristyneisiin väleihin.

Tallinnalainen talo, jonka kattoremontin yhteydessä teokset syntyivät, on kuulunut kauan Kasearun suvulle. Neuvostoaikana se pakkolunastettiin taiteilijan isovanhemmilta, ja taiteilija sai sen haltuunsa vuonna 2009. Vuonna 2013 hän muutti sen Flo Kasearu -kotimuseoksi, jossa hän myös asuu ja työskentelee.

Flo Kasearu

Syntynyt 1985 Virossa. Asuu Tallinnassa.

Flo Kasearu käsittelee videoissaan, installaatioissaan ja performansseissaan yhteiskunnallisia teemoja kuten Viron lähihistoriaa sekä kansallista identiteettiä ja sen muutosta. Hän lähestyy vakavia aiheita usein absurdilla otteella ja tavallisen ihmisen unelmien ja huolten kautta.

Kuva: Teoksesta Uprising (The Aircraft) (2015). Kansallisgalleria / Petri Virtanen.

Teoksen sijainti näyttelyssä

3. kerros

Teoksen sijainti näyttelyssä