Menu Chevron Search Zoom Share Share art My list My list items Add to list Added to list Close List Carousel Info Trash Coffee Tickets Edit Drag

Sergio Vega

Genesis papukaijojen mukaan

2002–05

Video. 19 min

Hankintavuosi: 2006

Videomonitoreissa papukaijat kertaavat omin sanoin Raamatun luomistarinaa. Mukaan sekoittuu papukaijojen pohdintoja taiteesta, siirtomaavallasta ja Latinalaisen Amerikan poliittisesta tilanteesta. Papukaijat ovat erityisen tunnettuja kyvystään matkia puhetta. Taiteilija Sergio Vegan mukaan tämä matkimisen taito on merkityksellinen myös ihmisille: opimme matkimalla toisia.

Papukaijoilla on keskeinen rooli Vegan taiteessa. Taiteilija on tehnyt papukaijoista videoita, veistoksia ja väritutkielmia. Myös raamatullinen ajatus paratiisista nousee esille monissa Vegan teoksissa. Taiteilijaa on pitkään kiehtonut 1600-luvulla eläneen historioitsijan Antonio de León Pinelon teoria, jonka mukaan Raamatussa kuvattu Eden löytyy Amazonin sademetsän keskeltä Etelä-Amerikasta.

Sergio Vega

Syntynyt 1959 Argentiinassa. Asuu Gainsvillessä, Yhdysvalloissa.

Argentiinalainen Sergio Vega on tehnyt monipuolisesti videoteoksia, veistoksia ja valokuvateoksia. Vega on valmistunut kuvanveistäjäksi Yalen yliopistosta vuonna 1996. Taiteilijan teoksia löytyy laajasti kansainvälisistä museokokoelmista, ja Vegan töitä on nähty muun muassa Venetsian biennaalissa ja Kiasman ARS 06 -näyttelyssä. Taiteilija toimii veistotaiteen ja valokuvauksen professorina Gainsvillen yliopistossa Floridassa.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Teoksen sijainti näyttelyssä

3. kerros

Teoksen sijainti näyttelyssä