Menu Chevron Search Zoom Share Share art My list My list items Add to list Added to list Close List Carousel Info Trash Coffee Tickets Edit Drag

Maija Luutonen

Patch

2018

Installaatio

Maija Luutonen on tehnyt Kiasman yhdeksän metriä korkeaan Studio K -tilaan installaation, joka levittäytyy seinille ja lattialle maalausten, tulosteiden, esineiden ja tekstiilin muodossa.

Esineitä on jätetty huoneen lattialle ja kuvapaneeleja vapaasti seinustalle. Luutonen ajattelee, että se, mitä näemme, on yksi mahdollinen ehdotus asioiden järjestyksestä, kuin pysäytyskuva muuttuvasta tilanteesta.

”Asiat eivät tule koskaan valmiiksi. Kaikki on aina liikkeessä”, taiteilija sanoo.

Luutonen tunnetaan paperipohjaisista maalauksista, jotka häilyvät abstraktin ja esittävän rajamailla. Hän on kiinnostunut materiaalien ja maalauspintojen ominaisuuksista sekä kuvista, kielestä ja viestinnästä. Mitä tarvitaan, että syntyy kommunikaatiota? Miten pitkälle kuvaa voi pelkistää, jotta tieto vielä välittyy? Uudessa teoksessa Luutonen on laajentanut maalauksen kolmiulotteiseksi installaatioksi.

Maija Luutosen teos on ensimmäinen osa Kiasma Commission by Kordelin -sarjaa. Lue lisää Kiasman sivuilta.

Maija Luutonen

Syntynyt 1978 Suomessa. Asuu Helsingissä.

Maija Luutonen valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2006. Hänen taidettaan on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomen lisäksi Baltiassa ja Pohjoismaissa.

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen.

Teoksen sijainti näyttelyssä

2. kerros

Teoksen sijainti näyttelyssä